telefon ikon+36 20 266 9828 e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hu facebook ikonfacebook

Lélekbuborék

blokk címe

blokk tartalma

Aktuális

Első hónapok az iskolában

A tanítók küzdenek a gyerekek hihetetlenül szétszórt érettségével és azzal, hogy a tavaszi karantén időszaka alatt teljesen elszoktak az intézményben való létezéstől. Egyértelmű, hogy nem tudnak abban az ütemben haladni a tananyag átadásával, mint ahogy azt elvárják tőlük. És még hőmérőznek is reggelenként. Vajon hány tanító képes arra, hogy magára csukja a tanterem ajtaját és a szívére hallgatva forduljon a gyerekek felé? Hány tanítót szaggat szét a tudat, hogy nem képes egyszerre megfelelni a gyerekek és a rendszer elvárásainak? Melyiket fogja választani, mint EMBER?

A szülőknek alig van kapcsolatuk az iskolával, hiszen be sem mehetnek az iskolába, még az a néhány szó is hiányzik, amit a tanítókkal válthattak, amikor hozták-vitték a gyerekeket az iskolába. Marad az üzenőfüzet, a házi feladatok, az otthoni gyakorlás – és minden, amit az iskolában nem sikerült befejezni, megtanulni. Hány családban végződnek sírással, veszekedéssel a napok? És akkor jönnek a szakemberek által adott vagy az interneten olvasott „jó tanácsok” arról, hogyan legyünk jó szülők, szeretetről, megértésről, különórákról, sportolásról, helyes étkezésről stb. MIKOR?

A gyerekek pedig úgy szenvednek, hogy nem is tudják, hogy szenvednek. Bedarálja őket egy rendszer, arcul csapja őket az új rend, a sürgetés, a teljesítményközpontú elvárások. Még az órák közti szünetek sem hoznak igazán enyhülést, még az otthon sem, mert hazamegy velük az iskola az üzenőfüzettel, a házi feladatokkal, a kényszerű otthoni gyakorlással, hiszen NEM MENNEK A FERDE VONALAK…

Anya pedig kérdez, faggat, ő is beír az üzenőfüzetbe, a munkafüzet elé ültet, fenyeget, vagy jutalmat ígér, amit úgysem lehet elérni. A feszültség pedig csak növekszik.

Aztán jön a következő lépés: magatartásproblémák, furcsa viselkedés, agresszió a gyerekek közt, a kétség, hogy valami baj van a gyerekkel, nem fogad szót… Miért is lenne szófogadó, jó és kiegyensúlyozott gyerek, ha körülötte senki sem az?

Hogyan lehet ezt túlélni?

További aktuális hírek, információk

helykitolto kép

Művészetterápia on-line

Az elmúlt egy évben bebizonyosodott, hogy on-line is jól tudjuk működtetni ezt a módszert, ezért szívből ajánljuk mindenkinek, aki szeretne egy kis erőt gyűjteni, támaszt találni a hétköznapokban
helykitolto kép

„VISSZATEKINTŐ” MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

"A nagy titok: úgy járni végig életutunkat, hogy ne kopjunk el. Erre az olyan ember képes, aki nem az embereket és a tényeket veszi számításba, hanem minden élményét önmagára vetíti vissza, és a dolgok végső okát önmagában keresi." (Albert Schweitzer) 2021. január 23-től művészetterápiás csoport indul felnőttek számára, aminek célja az életút bejárása. Januártól decemberig, a születéstől a halálig járjuk végig az élet állomásait, a gyermekkort, serdülőkort, felnőttkort, az életközép ...

„ERŐGYŰJTŐ” MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

2021 január 12-től folytatódik a szeptemberben indult felnőtt művészetterápiás csoportunk. Az őszi-téli hónapok „befelé tekintése” után most a tavaszi erőgyűjtésen lesz a hangsúly.
helykitolto kép

A művészetterápia és a természet rendje

Hogyan kapcsolódik össze a természeti és kozmikus rend a lelkünkkel? Hogyan segíti a művészetterápia lelki egyensúlyunk helyreállását?

MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

Helyszín: BUDAPEST Kezdés: 2020.09.22.

MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

Helyszín: VÁC Kezdés: 2020.09.18.
helykitolto kép

Az élet nem állt meg

Az élet valójában nem állt meg a „karantén”, a kijárási korlátozások idején, csak kissé átalakult. Több kis kliensemmel, szülőkkel sikerült on-line eszközökkel is tartani a kapcsolatot, és ha ez nem is helyettesíti a személyes találkozásokat, talán kicsit segített. Közben a szülőkkel és gyermekkel folytatott beszélgetések során tanulságos kép bontakozik ki a szemünk előtt arról, hogy valójában hogyan viselik a gyerekek a koronavírus járvány miatti bezártságot. Arról most nem ejtek ...

Termékkereső

üzletünk nyitvatartása

H-K-Sze-Cs-P:
10:00-18:00

Szombat:
10:00-14:00

Vasárnap:
Zárva

Elérhetőségeink

Tel: 
+36 12 345 6789

E-mail:
XYZ@gmail.com

Üzletünk címe:
9999 Debrecen, Köves út 668. XI/105.

Facebook
https://www.facebook.com/XYZ/

telefon ikon+36 20 266 9828e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hufacebook ikonfacebook