telefon ikon+36 20 266 9828 e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hu facebook ikonfacebook

Lélekbuborék

blokk címe

blokk tartalma

Aktuális

„ERŐGYŰJTŐ” MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

Az alkalmak során érintjük az évkör állomásait, feldolgozzuk egy-egy hónap lélektani üzenetét. Minden állomás megtapasztalása és megértése belátásokat hoz, ezzel együtt egy benső átalakítás végrehajtását, amely egy teljesebb, kiegyensúlyozottabb élet megalapozását eredményezheti.

A művészetterápia a napok, hónapok rendjéhez való visszatérést mozdítja elő, a tudatunk fejlődéséről, fejlesztéséről szól és segíti egy olyan életvitel kialakítását is, amely által mélyebb célt és értelmet fedezhetünk fel létünkben.

 

Helyszín: Budapest, VIII. kerület, Baross utca 3. (a Kálvin térnél)

A foglalkozásokat vezeti: Almádi Krisztina, pszichológus, komplex művészetterapeuta

Időpont: kéthetente kedd délután 18.00.-21.00. óráig (összesen 10 alkalom, a tervezett időpontok: január 12., február 2. és 16., március 2. és 16., április 6. és 20., május 4. és 18., június 1.)

(Az időpontok a koronavírus-járvány okozta esetleges korlátozások miatt módosulhatnak.)

Jelentkezési határidő: 2020. december 21.

Részvételi díj: 5.000,-Ft/alkalom

Mit ígér a művészetterápia?

Kapcsolatot. Múltunkkal és jelenünkkel, családunkkal és barátainkkal, a környezetünkkel, és a természettel, amitől olyan messzire eltávolodtunk már. Önmagunkkal.

Látást. Jó néhány résztvevő tapasztalja meg azt az élményt, hogy képessé válik rácsodálkozni olyan dolgokra – egy fára, egy épületre, egy tájra – ami mellett nap, mint nap elment, és észre sem vette addig. Meglátni a szépet, ami mindenben ott rejlik.

Örömöt. A megkönnyebbülés örömét a foglalkozásokon, az életnek való örülni tudás képességét pedig a hétköznapokban.

Energiát. Ha elfáradtál, segít feltöltődni, és új forrásokat felszabadítani önmagadban.

Lehetőséget. Mélyen, minden emberben ott rejtőzik a lehetőség. A lehetőség, hogy meggyógyítsa saját magát, hogy megtalálja saját életének célját és értelmét, és hogy be is váltsa azt. De nem könnyű rátalálni. Pedig a lelkünk nagyon sokszor próbál segíteni. Álmaink, megérzéseink, intuícióink útmutatások. Az alkotás, a kreativitás segítenek megérteni és felhasználni ezek üzenetét. 

Mit nem ígér a művészetterápia?

Nem fogsz megtanulni sem rajzolni, sem festeni. Nem ez a célunk, bár lehet, hogy kedvet kapsz majd hozzá.

Nem kapsz „címkét”. Bárhonnan jössz, bárki vagy, örülünk Neked és elfogadunk Téged. Ha esetleg pszichiátriai betegséggel küzdesz, akkor is szívesen látunk, az esetben azonban csak a kezelőorvosod vagy pszichoterapeutád tudtával és jóváhagyásával.

(Az alkalmazott módszertan nem tartozik az 1997. évi CLIV. törvény 103. § hatálya alá.)

Mi történik a foglalkozások alatt?

Először is lecsendesedünk. Megérkezünk a hétköznapok sűrűjéből, gondjaiból, feladataiból, és megpróbálunk „befelé figyelni”. Ebben többféle eszköz segít bennünket (relaxáció, zene- és vershallgatás). És amit a „befelé figyelés” közben meglátunk, megérzünk, vagy amire visszaemlékezünk, azt megjelenítjük, szintén változatos eszközökkel (ceruza, olaj-, porpasztell, akvarell, agyag stb.). És persze beszélgetünk az alkotásokról, az alkotás folyamatáról. Együtt. Figyelemmel, elfogadással egymás iránt. Feltöltődünk.

A részvételhez nem szükséges semmilyen képzőművészeti képzettség vagy tehetség. Sőt, az a legjobb, ha még soha nem tanultál rajzolni, vagy festeni (kivéve persze az iskolai rajzórákat, de az most nem számít). Nálunk nem a végeredmény fontos (bár döbbenetesen esztétikus alkotások kerülnek ki tapasztalatlan alkotók kezei közül), hanem a folyamat.

Várunk szeretettel!

További információk: www.lelekbuborek.hu

Jelentkezés és érdeklődés:

Almádi Krisztina

telefon: 20 266 9828

e-mail: almadi.krisztina@lelekbuborek.hu

Ide jön a cikk teljes tartalma.

További aktuális hírek, információk

helykitolto kép

Művészetterápia on-line

Az elmúlt egy évben bebizonyosodott, hogy on-line is jól tudjuk működtetni ezt a módszert, ezért szívből ajánljuk mindenkinek, aki szeretne egy kis erőt gyűjteni, támaszt találni a hétköznapokban
helykitolto kép

„VISSZATEKINTŐ” MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

"A nagy titok: úgy járni végig életutunkat, hogy ne kopjunk el. Erre az olyan ember képes, aki nem az embereket és a tényeket veszi számításba, hanem minden élményét önmagára vetíti vissza, és a dolgok végső okát önmagában keresi." (Albert Schweitzer) 2021. január 23-től művészetterápiás csoport indul felnőttek számára, aminek célja az életút bejárása. Januártól decemberig, a születéstől a halálig járjuk végig az élet állomásait, a gyermekkort, serdülőkort, felnőttkort, az életközép ...
helykitolto kép

A művészetterápia és a természet rendje

Hogyan kapcsolódik össze a természeti és kozmikus rend a lelkünkkel? Hogyan segíti a művészetterápia lelki egyensúlyunk helyreállását?
helykitolto kép

Első hónapok az iskolában

Új, a gyerekek képességeit és érdekeit szem elől tévesztő NAT. Hiányzó pedagógusok. Hat évesen, gyakran éretlenül iskolába érkező gyerekek. Lezáratlan óvódás évek. Koronavírus és karantén. Gyerekek, szülők és pedagógusok egyaránt szenvednek.

MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

Helyszín: BUDAPEST Kezdés: 2020.09.22.

MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

Helyszín: VÁC Kezdés: 2020.09.18.
helykitolto kép

Az élet nem állt meg

Az élet valójában nem állt meg a „karantén”, a kijárási korlátozások idején, csak kissé átalakult. Több kis kliensemmel, szülőkkel sikerült on-line eszközökkel is tartani a kapcsolatot, és ha ez nem is helyettesíti a személyes találkozásokat, talán kicsit segített. Közben a szülőkkel és gyermekkel folytatott beszélgetések során tanulságos kép bontakozik ki a szemünk előtt arról, hogy valójában hogyan viselik a gyerekek a koronavírus járvány miatti bezártságot. Arról most nem ejtek ...

Termékkereső

üzletünk nyitvatartása

H-K-Sze-Cs-P:
10:00-18:00

Szombat:
10:00-14:00

Vasárnap:
Zárva

Elérhetőségeink

Tel: 
+36 12 345 6789

E-mail:
XYZ@gmail.com

Üzletünk címe:
9999 Debrecen, Köves út 668. XI/105.

Facebook
https://www.facebook.com/XYZ/

telefon ikon+36 20 266 9828e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hufacebook ikonfacebook