telefon ikon+36 20 266 9828 e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hu facebook ikonfacebook

Lélekbuborék

blokk címe

blokk tartalma

A művészetterápia

Mindannyian hordozunk lelki sérüléseket. Nem lehet úgy felnőni, leélni egy életet, hogy ne kerüljünk szembe nehézségekkel, fájdalmakkal, konfliktusokkal. Van, amelyiket sikerül jól megoldani, van, amelyiket nem. Nem is rajtunk múlik minden esetben.

A meg nem oldott konfliktusok a lelkünk mélyére süllyednek, és nem hagynak békén minket. Rengeteg energiába kerül ott tartani őket, ezért fáradtak, energiátlanok leszünk miattuk, talán depressziósak is. Szokatlan tüneteket okoznak, amelyek viselkedéses furcsaságokban, kapcsolatteremtési nehézségekben, rossz szokásokban, akár függőségekben is megjelenhetnek. Sőt, betegségek is kialakulhatnak miattuk.

Bár sokan tisztában vannak ezekkel, mégis vagy nem tudják, hogyan is kellene bánni ezekkel az összesűrűsödött, energianyelő lelki csomókkal, nem találják a megfelelő eszközt, vagy megpróbálták már, de túl nehéznek bizonyult. Hiszen felkavarni valamit, ami egyszer már nagyon fájt, megbízni egy szakemberben, rábízni életünk titkait nem kis döntés. Ráadásul időt, pénzt, bátorságot, lelki energiát és kitartást igénylő hosszú folyamat. Valamelyik általában hiányozni szokott.

A művészetterápia nem kér ekkora áldozatot. 

A művészetterápia egy végtelenül kíméletes és türelmes módszer, mindig csak addig megy, ameddig az egyén képes elviselni, csak azt érinti, ami már készen áll az érintésre és feloldásra.

Akarsz beszélni róla? Nem…?  Nem baj. 

Tudom, hogy nem mindig tudsz. Itt nem is kell. Mégis egy-egy foglalkozás végén tiéd lehet a fellélegzés, megszabadulás felemelő érzése.

Mint a víz hatalmas súlya alól felemelkedő buborék szabadsága.

Lélekbuborék.  

 

Mit ígér a művészetterápia?

  • Kapcsolatot. Múltunkkal és jelenünkkel, családunkkal és barátainkkal, a környezetünkkel, és a természettel, amitől olyan messzire eltávolodtunk már. Önmagunkkal.
  • Látást. Jó néhány résztvevő tapasztalja meg azt az élményt, hogy képessé válik rácsodálkozni olyan dolgokra – egy fára, egy épületre, egy tájra – ami mellett nap, mint nap elment, és észre sem vette addig.
  • Örömöt. A megkönnyebbülés örömét a foglalkozásokon, az életnek való örülni tudás képességét pedig a hétköznapokban.
  • Energiát. Ha elfáradtál, segít feltöltődni, és új forrásokat felszabadítani önmagadban.
  • Lehetőséget. Mélyen, minden emberben ott rejtőzik a lehetőség. A lehetőség, hogy meggyógyítsa saját magát, hogy megtalálja saját életének célját és értelmét, és hogy be is váltsa azt. De nem könnyű rátalálni. Pedig a lelkünk nagyon sokszor próbál segíteni. Álmaink, megérzéseink, intuícióink útmutatások. Az alkotás, a kreativitás segítenek megérteni és felhasználni ezek üzenetét. 

Mit nem ígér a művészetterápia?

  • Nem fogsz megtanulni sem rajzolni, sem festeni. Nem ez a célunk, bár lehet, hogy kedvet kapsz majd hozzá.
  • Nem kapsz „címkét”. Bárhonnan jössz, bárki vagy, örülünk Neked és elfogadunk Téged. Ha esetleg pszichiátriai betegséggel küzdesz, akkor is szívesen látunk, az esetben azonban csak a kezelőorvosod vagy pszichoterapeutád tudtával és jóváhagyásával.

Az alkalmazott módszertan nem tartozik az 1997. évi CLIV. törvény 103. § hatálya alá. 

Aktuális hírek, információk

helykitolto kép

Művészetterápia on-line

Az elmúlt egy évben bebizonyosodott, hogy on-line is jól tudjuk működtetni ezt a módszert, ezért szívből ajánljuk mindenkinek, aki szeretne egy kis erőt gyűjteni, támaszt találni a hétköznapokban
helykitolto kép

„VISSZATEKINTŐ” MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

"A nagy titok: úgy járni végig életutunkat, hogy ne kopjunk el. Erre az olyan ember képes, aki nem az embereket és a tényeket veszi számításba, hanem minden élményét önmagára vetíti vissza, és a dolgok végső okát önmagában keresi." (Albert Schweitzer) 2021. január 23-től művészetterápiás csoport indul felnőttek számára, aminek célja az életút bejárása. Januártól decemberig, a születéstől a halálig járjuk végig az élet állomásait, a gyermekkort, serdülőkort, felnőttkort, az életközép ...

„ERŐGYŰJTŐ” MŰVÉSZETTERÁPIA FELNŐTTEKNEK

2021 január 12-től folytatódik a szeptemberben indult felnőtt művészetterápiás csoportunk. Az őszi-téli hónapok „befelé tekintése” után most a tavaszi erőgyűjtésen lesz a hangsúly.

Termékkereső

üzletünk nyitvatartása

H-K-Sze-Cs-P:
10:00-18:00

Szombat:
10:00-14:00

Vasárnap:
Zárva

Elérhetőségeink

Tel: 
+36 12 345 6789

E-mail:
XYZ@gmail.com

Üzletünk címe:
9999 Debrecen, Köves út 668. XI/105.

Facebook
https://www.facebook.com/XYZ/

telefon ikon+36 20 266 9828e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hufacebook ikonfacebook