telefon ikon+36 20 266 9828 e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hu facebook ikonfacebook

Lélekbuborék

blokk címe

blokk tartalma

Gyerekeknek

A gyermekekkel kapcsolatos nehézségek a leggyakrabban az óvodai, iskolai környezetben jelennek meg, negatív visszajelzésekként, fegyelmezési, viselkedési, vagy tanulási problémákként. Az is gyakran előfordul, hogy az iskolában, óvodában, rokonoknál minden rendben van, ám otthon szinte elviselhetetlen a légkör. Állandó a veszekedés, ellenállás, konfliktus a szülő és gyermeke között. Jól jöhet a segítség a probléma gyökerének feltárásában és orvoslásában.

Egyre több gyermek küzd nehézségekkel az iskolai beilleszkedés területén, nem fogad szót, nem tanul jól, talán verekszik is, vagy csúnyán beszél. Fáj a hasa, az egész család körülötte forog már, de az orvosok mindent rendben találtak. Rendetlen, szemtelen, tiszteletlen. Nem érdekli semmi. Aztán ott a kiskamaszkor, amikor felső tagozatba kerülnek a gyerekek. Mintha minden szétesne, romlanak a jegyei, szemtelen, kezelhetetlen lesz, pedig még hol van az "igazi" kamaszkor?

Ráadásul ők is „elszenvedői” a körülöttük élő felnőttek konfliktusainak, problémáinak (pl. válás a családban, egzisztenciális nehézségek, testvérféltékenység stb.).

A gyerekek nem tudják elmondani, hogy mi bántja őket. Vagy, ha mondanak valamit, azt gyakran nem hiszik el a felnőttek, elbeszél egymás mellett szülő és tanár.  Senki nem tudja kideríteni, hol a hiba, ki, mit csinál rosszul. Szülő az iskolára, az iskola a családra mutogat.          

A gyermekek mentális ellátórendszere rendkívül hiányos. A szakszolgálatok, gyermekpszichiátriák, iskolapszichológusok hihetetlenül túlterheltek (ha vannak egyáltalán), a legjobb szándék ellenére is gyakran csak egy-egy diagnózisig jutnak el.  

Jó hír, hogy a művészetterápia rendkívül hatékonyan alkalmazható gyermekeknél is. 6-tól 18 éves korig éppúgy alkalmazható, mint 18-tól 100 éves korig.  Nyugtató, stabilizáló hatású, erősíti az önismeretet, önkontrollt, elfogadást, segít levezetni az indulatokat. A gyerekek még spontánabb módok képesek átadni magukat az érzéseiknek, az alkotásnak, mint a felnőttek.           

Számos gyermekcsoportot vezettem végig 3 hónapos csoportokban, sok-sok gyermekkel folytattam egyéni konzultációkat. Legyen az teljesítményszorongás, vagy „falcolás”, agresszió, vagy visszahúzódás, a művészetterápia által nyújtott belső szabadság és elfogadás eddig mindig segített.

                                                                        

 

„Papíros gyerekek”

Közhely, hogy egyre több gyermek kap olyan szakvéleményt, amelyben sajátos nevelési igényt (SNI) állapítanak meg, vagy beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséget (BTMN) diagnosztizálnak. Szakértők sztenderdizált vizsgálatok segítségével állapítják meg, hogy egy gyermek milyen problémával küzd, majd a szakvélemény birtokában fejlesztés, támogatás jár a gyermeknek az iskolában vagy nevelési tanácsadókban. Röviden ennyi a hivatalos protokoll.

A valóság azonban sokkal színesebb és bonyolultabb, hiszen olyan sok tényező befolyásolja egy gyermek magatartását, iskolai teljesítményét, például:

  • a család múltja
  • a szülők lelkiállapota
  • a gyermek fejlődését befolyásoló környezeti tényezők
  • öröklött genetikai tényezők
  • esetleges sérülések, betegségek (méhen belül, szülés közben, kisgyermekkorban)
  • a nevelési környezet (az iskola, óvoda légköre, a pedagógusok személye, nevelési stílusa)

A jó hír, hogy a természet minden gyermek számára lehetővé tette a kiteljesedés, az egészséges fejlődés lehetőségét. A traumák utáni gyógyulás bármikor lehetséges, nem szabad lemondani senkiről! A szülőkkel, családdal szoros együttműködésben, komplex szemlélettel közelítve a problémákhoz elérhető a javulás.

 

                                                                      

Foglalkozások gyermekeknek

Igény esetén felmérjük a jelentkező gyermekeket és javaslatot teszünk arra, hogy melyik foglalkozási forma alkalmas a nehézségek kezelésére. 

Gyerekeknek is szervezünk csoportos művészet- és meseterápiás foglalkozásokat.

A gyermekcsoportok foglalkozásainak időtartama 45-50 perc. Egy csoportos foglalkozás díja gyermekenként 5.000,- Ft, ha egyszerre 10 alkalmat fizet ki a szülő, akkor 4.500,- Ft/alkalom/gyermek. A maximális csoportlétszám 6 fő.

Ha szeretnék a gyermeküket művészetterápiás csoportra beíratni, kérjük, legyenek szívesek kitölteni az alábbi jelentkezési lapot, vagy vegyék fel velünk a kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön. Ahogy összegyűlik 3-4 jelentkező egy-egy korcsoportban (óvodás, kisiskolás, felsős, középiskolás) elindítunk egy csoportot. 

https://forms.gle/FvYQVLfUjQMzXdMu5

Természetesen gyermekek számára is elérhető az egyéni foglalkozás, sőt, gyakran szükséges is. Nem tud minden gyermek csoportban jól működni, sok súlyos magatartási nehézséggel küzdő gyermeknek szüksége van az egyéni figyelemre.

Egyéni konzultációkon fogadni tudjuk a – súlyos - hiperaktív, enyhe autista, bármilyen viselkedés- vagy érzelmi zavarral küzdő gyerekeket.

Súlyos szorongással, depresszióval küzdő gyermekek számára kognitív megközelítésű foglalkozásokat is tartunk.

Az egyéni konzultációk időtartama 1 óra (50 perc), díja 15.000,- Ft.       

A gyermekkel való munka természetesen kiegészül a szülőkkel való konzultációkkal.

Gyerekek alkotásai:

helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto
helykitolto

Termékkereső

üzletünk nyitvatartása

H-K-Sze-Cs-P:
10:00-18:00

Szombat:
10:00-14:00

Vasárnap:
Zárva

Elérhetőségeink

Tel: 
+36 12 345 6789

E-mail:
XYZ@gmail.com

Üzletünk címe:
9999 Debrecen, Köves út 668. XI/105.

Facebook
https://www.facebook.com/XYZ/

telefon ikon+36 20 266 9828e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hufacebook ikonfacebook