telefon ikon+36 20 266 9828 e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hu facebook ikonfacebook

Lélekbuborék

blokk címe

blokk tartalma

Aktuális

Szülővé válni...

 

Anyának lenni felemelő és fantasztikus élmény…, de mi van akkor, ha mégsem így éljük meg? Mi van akkor, ha fáradtnak és kudarcosnak érezzük magunkat anyaként? Ha már rettegünk a gyermekeinket nevelő pedagógusok visszajelzéseitől, vagy a családtagok, szomszédok megjegyzéseitől? Vagy ha éppen másokkal tündéri a gyermek, de velünk szófogadatlan, hisztis és ellenálló? Mi van, ha már mindent megpróbáltunk, és nem segítenek az olyan cikkek, hogy „A boldog gyermek nevelésének 12 pontja”, vagy a „Jó szülő ezt és ezt csinálja…”?

Valójában magunk vagyunk, és édesanyaként, szülőként ezer elvárásnak, társadalmi ideálnak próbálunk megfelelni, csak éppen azt nem vesszük figyelembe, hogy minden gyermek, minden anya és minden család más és más, az élethelyzetekről nem is szólva.

Nem elég, hogy a gyermekünkkel „meg kell tanulnunk egymást”, ő általunk lesz gyermekké, mi pedig általa válunk szülővé, és ez a folyamat nem mindig zökkenőmentes. Boldog az az édesanya, aki olyan gyermeket hoz a világra, aki pont illeszkedik az ő neveltetéséhez, nevelési elveihez, személyiségéhez. Ráadásul szülővé válásunk folyamatát, szülői sikerességünket meghatározza a saját családunk, anyánk és apánk, a múltunk, gyermekkorunk. Mögöttünk sorakoznak dédanyáink és dédapáink a saját sorsukkal, terheikkel, amiket gyakran mi is cipelünk, általában tudattalanul.

A tippek, a nevelési tanácsadás, a szakmai kiadványok néha segítenek, mert tudatosabbá tesznek, keretet, eszközöket adhatnak. De nem adnak rálátást önmagunkra, arra, hogy nekünk miért nem működik az, ami a szomszéd gyerekével remekül bejött.

Ha szeretnénk tudatosan létezni szülői szerepünkben, rálátni mindarra, ami tudattalanul is meghatározza a viselkedésünket, reakcióinkat, képessé válni elfogadni és integrálni ezeket a tényezőket, akkor egy támogató csoport nagyon sokat segíthet. Olyan csoport, ahol megosztható minden aggodalmunk, élményünk, és ahol együtt örülünk a sikereknek, a fejlődésnek, változásnak. Ahol alapérték az őszinteség, az elfogadás, a megerősítés.

Február 2-án 10 alkalmas zárt csoport indul, ahol az szülői szerep forrásait, fejlődését, múltját, jelenét és jövőjét dolgozzuk fel, részben személyközpontú (beszélgetős), részben non-verbális (művészeti terápia) eszközöket felhasználva.

Szívből ajánljuk a részvételt azoknak, akik úgy érzik, megrekedtek szülői mivoltukban, szeretnék jobban érteni saját és gyermekük működését és szeretnének változni, fejlődni, stabilan jelen lenni szülőként a gyermekeik életében. Örömmel látunk olyan résztvevőket is, akik még csak készülnek a szülői szerepre,  vagy nagyszülőket, akik felnőtt gyerekeikkel, unokáikkal szeretnék rendezni a kapcsolatukat.

Az időpontok:

2024. február 2. (péntek) 16.00-20.00.

2024. február 23. (péntek) 16.00-20.00.

2024. március 8. (péntek) 16.00-20.00.

2024. március 21 (csütörtök) 16.00-20.00.

2024. április 5. (péntek) 16.00-20.00.

2024. április 26. (péntek) 16.00-20.00.

2024. május 10. (péntek) 16.00-20.00.

2024. május 24. (péntek) 16.00-20.00.

2024. június 7. (péntek) 16.00-20.00.

2024. június 21. (péntek) 16.00-20.00.

 

Részvételi díj: 8.000,- Ft /alkalom

Helyszín: Budapest, 1134 Kassák Lajos u. 45-49.

A csoportot vezeti: Almádi Krisztina, szakpszichológus, komplex művészeti és meseterapeuta

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet, vagy az info@lelekbuborek.hu e-mail címen, a 20 266 9828 telefonszámon lehet.

https://forms.gle/VVhk5WbdrHHoFphQ8

További aktuális hírek, információk

helykitolto kép

MŰVÉSZETTERÁPIÁS CSOPORT KISKAMASZOKNAK

Folyamatos csatlakozási lehetőség!
helykitolto kép

Tavaszi ébredés

Február végéhez közeledve egyre jobban vágyunk a tavaszi enyhülésre. A lélek is könnyebben nyílik meg ilyenkor, és töltődik fel energiával, élettel. Hogy ezt valóban és mélyen át tudjuk élni, hét alkalmas művészetterápiás foglalkozássorozatot indítunk a Lélekbuborék központban, ahová szeretettel várunk bárkit, aki nyitott a kreativitásra, a spontán alkotásra. A részvételhez nem szükséges semmilyen előzetes művészeti tanulmány, még tehetség sem, bőven elég a nyitottság.
helykitolto kép

NYÍLT NAP

Sokan érdeklődnek a művészetterápia iránt, és nagyon nehéz néhány szóval elmesélni, mit is jelent, hogyan működik és mi várható, ha valaki elindul az önismeretnek és önfejlesztésnek ezen az útján. Hogy segítsük a megértést és megélést, egy nyílt napot tartunk, ahol térítésmentesen bárki kipróbálhatja, milyen egy művészetterápiás foglalkozás.
helykitolto kép

Nyílt művészetterápiás csoport 2024-ben

2024-ben is folytatódik a nyílt művészetterápiás csoport felnőttek számára.
helykitolto kép

Karácsonyi ajándék ötlet

Tavaszi megújulás bérlet - lelki egyensúly és feltöltődés a művészetterápia segítségével.
helykitolto kép

MŰVÉSZETTERÁPIÁS CSOPORT KISKAMASZOKNAK

Szeretettel várunk 10-15 éves gyerekeket művészetterápiás csoportunkba!
helykitolto kép

Mi vár a halál után?

Ha nem is mondjuk ki, sokunkat foglalkoztat ez a kérdés. Mielőtt azonban választ kapnánk, szembe kell néznünk a haláltól, elmúlástól, gyásztól való félelmünkkel. A szorongásainkkal, melyek gyakran pánikrohamokban jelennek meg, a megélt veszteségeinkkel, mélyen eltemetett érzéseinkkel.
helykitolto kép

Felnőtt nyílt művészetterápiás csoport

2023 Szeptembertől folytatódik nyílt művészetterápiás csoportunk felnőttek számára, új helyszínen.
helykitolto kép

Gyermek nyílt művészetterápiás csoport

2023 Szeptembertől nyílt művészetterápiás csoportot indítunk alsó tagozatos gyermekek számára. 6-10 éves gyermekek jelentkezését várjuk.
helykitolto kép

A művészetterápia és a természet rendje

Hogyan kapcsolódik össze a természeti és kozmikus rend a lelkünkkel? Hogyan segíti a művészetterápia lelki egyensúlyunk helyreállását?

Termékkereső

üzletünk nyitvatartása

H-K-Sze-Cs-P:
10:00-18:00

Szombat:
10:00-14:00

Vasárnap:
Zárva

Elérhetőségeink

Tel: 
+36 12 345 6789

E-mail:
XYZ@gmail.com

Üzletünk címe:
9999 Debrecen, Köves út 668. XI/105.

Facebook
https://www.facebook.com/XYZ/

telefon ikon+36 20 266 9828e-mail ikoninfo@lelekbuborek.hufacebook ikonfacebook